stołówka wyr

zupa

drugie danie

poniedziałek Minestrone z makaronem (gluten, seler)
skład: włoszczyzna, przyprawy ziołowe, fasolka, groszek, kalafior, pomidory, makaron, woda
300 ml, 160 kcal
Risotto z warzywami (seler)
skład: ryż, cebula, czosnek, seler, cukinia , papryka, brokuł
250 g, 280 kcal
wtorek Krem z dyni z grzankami (gluten, seler)
skład: włoszczyzna, przyprawy ziołowe, dynia, grzanki woda
300 ml, 187 kcal
Klopsiki w sosie pomidorowym z makaronem (gluten)
skład: łopatka wieprzowa, makaron, jajka, bułka tarta, olej, zioła, pomidory
250 g, 350 kcal
środa Koperkowa z ryżem (seler)
skład: włoszczyzna, ryż, koperek, przyprawy ziołowe, woda
300 ml, 189 kcal
Devolay, ziemniaki, surówka (gluten, laktoza)
skład: pierś z kurczaka, ser mozarella, bułka tarta, olej, ziemniaki, warzywa na surówkę, sól, przyprawy
240 g, 268 kcal
czwartek Barszcz czerwony z ziemniakami (seler)
skład: włoszczyzna, przyprawy ziołowe, buraki, ziemniaki, woda
300 ml, 300 kcal
Gulasz warzywny z cieciorką, kasza, surówka (seler) skład: ciecierzyca, marchew, seler, pietruszka, pomidory, czosnek, cebula, zioła, woda, kasza, warzywa na surówkę
240 g, 337 kcal
piątek Pomidorowa z makaronem (seler, gluten)
skład: pomidory, włoszczyzna, woda, sól, przyprawy ziołowe, makaron
300 ml 410 kcal
Kopytka z musem owocowym (gluten, jajko)
skład: owoce, mąka, cukier, ziemniaki, olej, jajka, sól
240 g, 420 kcal